Facebook
ДГ 7 Буратино
Детска градина в град Казанлък

Материална база

ДГ №7 “Буратино се състои от основна сграда и филиал.

 

 Основната сграда е разположена на територията на фирма „АРСЕНАЛ – АД „ в гр. Казанлък, в югозападната част на града, далече от вредни  автомобилни и производствени изпарения и газове  Разгърнатата застроена площ е 4890 кв.м. Състои се от самостоятелни сгради за всяка от четерите групи с помещения за организирани занимания, игри, хранене и почивка. Градината разполага със самостоятелен  музикален салон, физкултурен салон, кухненски блок и перално помещение. Всяка група разполага с: помещение за преобличане, занималня, спалня и умивалня със санитарни възли. Материалната база непрекъснато се реновира и обновява, за да отговаря на изискванията на проверяващите органи и да осигурява на децата  приятна среда за осъществяване на разнообразни  дейности, съпътстващи престоя на децата през деня.

 

Детската градина разполага с дворно пространство от 4 декара, разпределено в четири затревени площадки, снабдени с нови уреди и съоръжения за игра на открито на децата. През лятото децата са опазени от силните слънчеви лъчи от естествената прохлада на многогодишни иглолистни и широколистни дървета. Край детската градина е разположена зелена алея от борове, обитавани от катерички, които често гостуват на децата в детската градина и се забавляват заедно.

 

Филиалът на детската градина се намира в с. Горно Черковище.  Там се помещават две градински и една яслена група, които са разположени в стандартна сграда и дворно пространство за игра на открито.